Babette van Veen

Babette van Veen is geboren in Utrecht. Na haar middelbare school heeft ze gestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Daar speelde ze in twee speelfilms Blueberry Hill en Brylcream Boulevard onder regie van Robbe de Hert.

In 1990 werd ze bij het Nederlandse publiek vooral bekend met haar rol als Linda Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de hitformatie Linda, Roos & Jessica. Na haar vertrek uit GTST speelde Babette nog diverse rollen in films als in enkele televisieseries, waaronder Raveleijn, en Baantjer.

In 1999 regisseerde haar vader haar in de film Nachtvlinder naast onder andere Karin Bloemen en Ramses Shaffy. Vervolgens werd haar zoon Sebastiaan geboren. In 2002/2003 speelde Babette in de musical Aladdin. In april 2004 volgde de geboorte van haar tweede zoon, Silvijn. In datzelfde jaar en opvolgend speelde ze de rol van Mem Klinkhamer (Hotze de Roos uit de boekenreeks) in de rondreizende muzikale theatershow De Kameleon Ontvoerd. In 2005 keerde ze voor even terug in Goede Tijden, Slechte Tijden als Linda Dekker.

Vanaf april 2009 speelt Babette de laatste 3 maanden van de musical Dirty Dancing de rol van Marjorie Houseman. In augustus van dat jaar kwam haar laatste album Vertrouwelijk uit, Nederlandstalige swingjazz met zeer herkenbare teksten onder begeleiding van een Duitse bigband. Geschreven door Babette en producer/componist Matthias Hass. 

In 2012 was ze te zien in het populaire SBS programma De Schat van de Oranje, was ze een seizoen te zien in Vrijland III in de film Joris & Boris en het geheim van de Tempel. Tevens in het realityprogramma Samen Single en stond ze op de planken met de Mike & Thomas Kerstrevue. In 2013 tourde ze een seizoen mee bij het cabaretgezelschap Vrouw Holland.

In september 2014 kwam haar boek Hartenvrouw in en startte haar theatertour Hartenvrouw, met liedjes geschreven door Babette en Daniël Lohues. Babette zet zich veelvuldig in als spreekbuis voor de Stichting Het Vergeten Kind, waarvoor ze samen met Reinout Douma het nummer Kleine strijder schreef.

In oktober en november 2020 was Babette wekenlang prime time op televisie ‘te zien’ als het karakter ‘Vlinder’ in de televisiehit ‘The Masked Singer’ bij RTL4. Haar onthulling werd door maar liefst 3 miljoen mensen bekeken.

In het voorjaar van 2022 is Babette een van de kandidaten van het populaire programma ‘De Verraders’ en was ze op een later moment te zien in de kijkcijferhit ‘Het Perfecte Plaatje’.

Babette schrijft regelmatig columns, spreekt commercials, animatiefilms en luisterboeken in, presenteert en zingt op evenementen, bedrijfsfeesten en festivals.

Talent Avenue verzorgt de zakelijke belangen en de exclusieve boekingen van Babette van Veen. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.