Bart van Olphen

Bart Van Olphen is vis-expert en vis-kok. Als kok, auteur en ondernemer is hij voorvechter van niet alleen de lekkerste maar ook duurzaam gevangen vis.

Na de Hogere Hotelschool in Den Haag te hebben volbracht, leerde Bart eind jaren ’90 de fijne kneepjes van de viskeuken kennen in verschillende sterrenkeukens in Parijs. Bij terugkomst in Nederland dook Bart in de wereld van de vis.

Bart heeft inmiddels 10 viskookboeken op zijn naam staan waarvan er meerdere werden vertaald. Voor het Fishes Kookboek en Bart’s Fish Tales ontving hij een Best of the World Cookbook Award. Voor Het Nederlands Viskookboek ontving hij een Gouden Tulp voor meest informatieve boek van Nederland. Zijn boeken worden vertaald in het Engels, Duits en zelfs Chinees en zijn op veel plekken op de wereld te krijgen.

Eind 2020 heeft Bart zijn laatste boek uitgebracht. Veggies & Fish is het eerste resultaat van de nieuwe samenwerking met Fontaine Uitgevers. De fotografie werd ook nu verzorgd door topfotograaf David Loftus. Er zijn meerdere vertalingen op komst.

Op televisie vind je Bart als kok regelmatig bij Tijd voor Max en Koffietijd. Daarnaast komt hij regelmatig voor in andere TV programma’s om zijn kunde en visie op de visserij. Daarnaast werkt hij vast samen met culy.nl, foodandfriends.nl en publiceert hij met regelmaat in Foodies Magazine.

Zijn YouTube kanaal heeft ruim 60 duizend abonnees en op Instagram heeft hij zo’n 65 duizend volgers die daar onder meer ‘de kortste kookshow van de wereld’ kunnen vinden. Bart werkt ook samen met de Engelse TV Kok Jamie Oliver voor het Jamie’s Foodtube kanaal.

Bart is mede-oprichter van het vismerk Fish Tales. Dit merk verkoopt uitsluitend duurzaam gevangen vis om er zorg voor te dragen dat we niet allen nu maar ook in de toekomst van de lekkerste vis kunnen blijven genieten. Sinds november 2020 is Bart met ditzelfde unieke product onder de naam Sea Tales vertegenwoordigd op de Amerikaanse markt.

Bart woont in Amsterdam met zijn drie kinderen Bo, Juul en Ties.

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Bart van Olphen. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.