Dennis Schouten

Dennis Schouten werd in 2016 ontdekt door Powned nadat hij het inmiddels legendarische interview met de ‘Radio Zendamateur’ online zette op z’n eigen youtube-kanaal ‘Geen Commentaar’. Zijn spraakmakende video’s veroverde in no-time het internet en Eva Jinek noemde hem destijds ‘De Koning van het Straatinterview’.

Dennis tekende een vast contract bij Powned en maakte naast zijn dagelijkse werk voor die omroep de webserie ‘Dennis in Albufissa’ waarvoor hij bijzonder genoeg zelf de financiering verzorgde.

Tijdens zijn samenwerking met Powned was Dennis ook actief als verslaggever voor het televisie- en radioprogramma Veronica Inside van zijn goede vriend Wilfred Genee. In 2020 ontving Veronica Inside de Gouden Radioring mede door de uitvoerige onlinecampagne van Schouten. Zo nam hij samen met Genee ter promotie van die campagne het nummer Jij krijgt die ring niet van mij cadeau op.

Toen de radiovariant van Veronica Inside naar de ochtend verhuisde, verhuisde Dennis mee. Momenteel is hij twee keer in de week ’s morgensvroeg te horen als hij BN-ers opzoekt en de befaamde Veronica Inside badjas overhandigd.

Naast zijn televisiewerk heeft Schouten zich het laatste jaar online snel ontwikkeld. In oktober 2019 startte hij op het online platform van Powned de serie ‘Onrecht’ waarin hij samen met zijn goede vriend Bram Krikke slachtoffers van onrecht ging helpen.

In maart 2020 startte Dennis de Youtube-serie ‘Roddelpraat’ samen met oud politicus Jan Roos die wekelijks met groot succes (gemiddeld 100.000 views per week) te zien is op het platform NieuwNieuws. Hij tekende daar een contract als creatief directeur maar is ook zelf als verslaggever te zien met content op het NieuwNiews youtube-kanaal.

In december 2020 heeft Dennis definitief afscheid genomen bij Powned na daar vier jaar te hebben gewerkt. Het is tijd om z’n vleugels uit te slaan en zich verder te ontwikkelen. Achter de schermen wordt er gewerkt aan verschillende formats en binnenkort verschijnt er wederom een nieuwe youtube-serie.

Dennis is een bevlogen journalist met het hart op de tong. Zijn zo kenmerkende manier van interviewen, zijn accent, zijn volhardendheid en zijn jonge leeftijd maken hem tot de nieuwe generatie mediamakers die opvallen.

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Dennis Schouten. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.