Jadis Schreuder

Jadis Schreuder komt uit een creatief gezin met vooral ondernemers. Ze is vernoemd naar Het Land van Ooit, waar haar ouders als acteur en actrice werkten.

Jadis betekent ‘Er was eens’.

Haar opa is professioneel kunstschilder en fotograaf. ‘Ik kreeg vroeger zijn oude camera’s om mee te oefenen. En het tekenen en illustreren heb ik van hem geleerd, net als het ‘anders kijken’. Naast mijn passie voor koken heb ik een grote passie voor stijlen, illustreren en fotograferen.

‘Van kinds af aan wilde ik al chefkok of culinair recensent worden en ging het liefste dagelijks mee boodschappen doen. Als mijn moeder kookte wilde ik er graag op het krukje bij staan en alles proeven. Wat heb ik daar altijd van genoten’.

De biologische citroen is altijd al een favoriet ingrediënt van mij geweest. Ze noemden mij vroeger ‘citroentje’ en er lag tijdens het eten vaak een rasp en een citroen op tafel zodat ik dat er overheen mocht raspen van mijn moeder. De liefde voor koken is dus al vroeg geboren en de Italiaanse keuken is al vanaf kleins af aan mijn favoriet.

Tijdens Jadis’ opleiding aan de Hotelschool heeft ze stage gelopen bij onder andere Sergio Herman (Oud Sluis) en WY Brussels, het 1 Michelinster restaurant van Mercedes Benz.

Hierna studeerde ze aan de HAS Hogeschool (Food Innovation), Bachelor of Science. Jadis kreeg de kans om als afstudeerproject een eigen fulltime onderneming op te zetten. Ze won hiermee uiteindelijk de Publieksprijs en haar eigen bedrijf ‘The Lemon Kitchen’ zag het eerste levenslicht.

3 maanden na het afstuderen kreeg Jadis een contract aangeboden van een landelijk bekende uitgeverij: LS Amsterdam. Inmiddels beleeft het The Lemon Kitchen kookboek haar 5e druk en zijn er inmiddels in Nederland en België 10.000 stuks over de toonbank gegaan. Het wordt binnenkort zelfs in het Russisch uitgegeven. Uiteraard zijn de fotografie, styling het onderzoek en alle recepten persoonlijk door haar gecreëerd en uitgevoerd.

Dit najaar presenteert Jadis haar Derde boek. In dit nieuwste kookboek: Jadis’ Lemon Kitchen maakt de lezer kennis met Jadis persoonlijk en staat DE perfecte smaakbalans centraal. Ook hier zijn alle illustraties, recepten, styling, foto’s en onderzoek van haar eigen hand.

Op televisie was Jadis onlangs te zien in de populaire BBQ-serie BBQStreet op 24Kitchen. Met dit debuut kwam er een droom voor haar uit.

Jadis in de media:

– voorjaar 2019: kok/receptontwikkelaar ‘RTL Lifestyle’
– winter 2020: winnares Foodblog Awards in de categorie ‘Beste recept award’
– winter 2020: foodspecialist in de ‘Keuringsdienst Van Waarde QUIZ’
– voorjaar 2021: fotograaf en stylist bij ‘Crisis in de tent’
– zomer 2022: chef in de zomerserie van BBQStreet op 24Kitchen
– winter 2022: chef in de winterserie van BBQStreet op 24 Kitchen
– Eind augustus 2023: release van Jadis’ derde kookboek Jadis’ Lemon Kitchen

Kenmerkend Jadis:

– specialist in de Italiaanse keuken: eenvoudig met rijke smaken en een fris element
– ambassadeur van het MSC vis-Keurmerk
– ondernemend, gepassioneerd en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen

Doel:
‘Zo veel mogelijk mensen inspireren in het binnen en buitenland met eenvoudige (vooral Italiaanse) recepten. Ik houd ervan om te werken met rijke smaken en de focus te leggen op biologische duurzame/seizoensgebonden producten van top kwaliteit. Mijn voorkeur gaat uit naar verse vis, verse kruiden en groenten, maar telkens met een fris element voor de perfecte smaakbalans. Het zou geweldig zijn om deze kookstijl breed onder de aandacht te kunnen brengen en steeds meer thuiskoks hiermee te verrassen’.

Het culinaire platform ‘The Lemon Kitchen’ heeft een bereik van minimaal 40.000 unieke bezoekers per maand.

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Jadis Schreuder. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.