Janouk Kelderman

Janouk Kelderman wist al heel snel dat ze ‘iets’ met zingen, dansen, presenteren en acteren wilde doen. Tijdens haar studie ‘musicaltheater’ aan de Fontys Hogeschool in Tilburg moest ze op zoek naar een stageplaats. Bij RTL kreeg ze een geweldige kans: Janouk werd Keet!, de nieuwe presentatrice van het mateloos populaire RTL Telekids!

Als gezicht van die zender presenteerde ze talloze programma’s en stond ze onder contract bij platenlabel 8ball Music. Naast bijvoorbeeld Hi Ha Holland en Theaterkids nam Janouk ook de presentatie van de grote RTL live Events voor haar rekening en in 2015 was Janouk als Keet, samen met Patrick Martens, te zien in de bioscoopfilm ‘Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan’. De film werd enthousiast ontvangen en trok meer dan 100.000 bezoekers.

Eind 2016 besloot Janouk te stoppen als Keet! en haar vleugels uit te slaan. Het was tijd om te ontdekken wat de entertainment industrie nog meer te bieden had.

Sinds 2017 is Janouk op televisie te zien als een van de vaste gezichten van het NTR Klokhuis.

In die hoedanigheid gaat ze dagelijks op pad om de meest uiteenlopende onderwerpen in beeld te brengen. Ze is nauw betrokken van idee tot productie en uitvoering.  Daarnaast is ze regelmatig te zien in andere programma’s van de NPO. Zapp Live, Zapp detective en Zapp your Planet zijn goede voorbeelden.

Na de succesvolle introductie van haar Instagramstory’s over de ‘Duurzame Dinsdag’ is Janouk gevraagd om Ambassadeur te worden van het WNF. Ze is als Ranger het gezicht van het speciaal voor lagere scholen samengestelde lespakket ‘Toekomstkunde’. Begin 2020 maakte ze een prachtige reis naar Argentinië. De online serie van die reis is te bekijken op het WNF youtube-kanaal.

In het verlengde hiervan heeft Janouk in 2020 samen met Kosmos Uitgevers haar eerste boek uitgebracht. ‘Janouk zoekt een duurzame Wereld’. Dit handzame boekje is in iedere boekhandel te krijgen en wordt als welkomstkado weggegeven bij een lidmaatschap van het WNF. Uiteraard duurzaam ontwikkeld en geproduceerd. Verschillende andere WNF-Ambassadeurs hebben meegewerkt. Er wordt ondertussen gewerkt aan een tweede boek. Maar daarover wordt in het voorjaar pas meer bekend over gemaakt.

Naast Klokhuis heeft Janouk in 2020 haar eerste eigen tv-programma mogen introduceren.

‘Brainstorm’ is een wetenschappelijk programma waarin Janouk op zoek gaat naar de werking van ons brein. Dit programma heeft ze samen met The Media Brothers zelf bedacht en ontwikkeld. Brainstorm is iedere zondagochtend te zien bij Zapp op NPO3 en beleeft dit jaar haar derde seizoen! Een succes dus!

Janouk is een enthousiaste ‘alleskunner’ van de nieuwe generatie. More to come!

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Janouk Kelderman. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.