Ramon Brugman

Ramon Brugman behoort al jaren tot de vaste culinaire gezichten van het succesprogramma ‘BinnensteBuiten’ op NPO2. Dagelijks deelt hij via televisie en online met veel plezier zijn passie voor koken en bakken met het grote publiek. Deze passie werd hem met de paplepel ingegoten. In de bakkerij van zijn opa leerde hij op jonge leeftijd broodbakken en ontwikkelde hij in eerste instantie z’n liefde voor het patisserie vak. Hij werkte 11 jaar lang als patissier in een luxe patisseriezaak. Op latere leeftijd specialiseerde Ramon zich ook in het koks vak, iets dat hij inmiddels alweer ruim 20 jaar doet.

Zijn eerste stappen in de mediawereld zette Ramon bij de NPO. Naast ‘BinnensteBuiten’ maakte hij onder andere een ‘Bijen Special’ en vanaf deze zomer is hij te zien in een nieuw programma; ‘Alles op Tafel’, als ‘alleswetende vraagbaak’, samen met gastvrouw Marijn Frank en verslaggevers Anna Gimbrere en Maarten Remmers. Ook nu weer voor de KRO-NCRV.

Naast het maken van tv-programma’s is Ramon ook te zien op YouTube. De series ‘Campingkoken met Ramon’, ‘Buitenkoken met Ramon’, ‘Help de wilde Bij’, ‘Onze boerderij: van gewas tot gerecht’ met Yvon Jaspers en ‘Bakken met Baard’ zijn goed te vinden, vallen op en geven een mooi beeld van wie Ramon Brugman daadwerkelijk is; een vakman pur sang. Overigens was hij met ‘Bakken met Baard’ een van de eerste officiële YouTubers van Nederland.

Maar Ramon doet meer! Hij schreef tot nu toe vier kookboeken. ‘Wie zoet is krijgt Lekkers’, Het ‘BinnensteBuiten kookboek’, ‘Dips’ en de ‘Borrelbijbel’. Van de laatste werden er tot nu toe maar liefst 25.000 verkocht.

Tot slot heeft Brugman een grote voorliefde voor radio. Een tijd lang verzorgde hij voor Gijs Staverman een vaste rubriek in Gijs’ programma op NPO Radio 2. (Gijs 2.0 en Gijs 2.4) ‘Radio vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik hoop dat ik in de toekomst de kans krijg om dit nog wat verder uit te breiden’.

HOT NEWS! Dit najaar is Ramon te zien in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson op RTL4. Dit nieuws is onlangs bekend gemaakt. Wordt vervolgd!

Ramon Brugman is een bevlogen tv-chef, kok, patissier, ondernemer, kookboeken schrijver en presentator. Hij is imker en houdt ervan om buiten in de natuur te zijn. Buiten koken vindt hij geweldig. Liefst op open vuur, een BBQ en/of in de pizza oven.

Kortom, eentje van de oude stempel die weet wat het is om hard te werken om je uiteindelijke doelen te kunnen behalen. Hij is goed onderweg met een gezonde en optimistische blik naar de toekomst.

Talent Avenue verzorgt het persoonlijke management en de exclusieve boekingen van Ramon Brugman. Voor meer informatie zijn wij dagelijks bereikbaar.