Eline de Ruig

Als Entertainmentdeskundige schoof Eline de Ruig jarenlang wekelijks aan in Koffietijd (RTL4). In die rol besprak ze niet alleen de nieuwste series, films en theatervoorstellingen, maar deed ze ook regelmatig interviews met internationale sterren én stond ze op vele rode lopers om verslag te doen van verschillende premières.

Niet alleen vanuit Nederland, maar ook over de grens. Vaste prik in Eline’s agenda was het Eurovisiesongfestival. Ze was erbij én deed verslag vanuit Tel Aviv (2019), Rotterdam (2021) en Liverpool (2023). Niet alleen solo, maar ook samen in een serie vlogs met vriend en collega Patrick Martens.

De liefde voor entertainment komt niet helemaal uit de lucht vallen. Na een (voor)opleiding musicaltheater en studie journalistiek ging Eline meteen aan de slag als entertainmentredacteur. Met haar jarenlange ervaring is ze tot op de dag van vandaag altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit theater-, serie- en filmland. Vanuit die expertise schoof ze aan bij 5 Uur Live, de 5uurShowMark Labrand op Radio 538 en Barry Paff op Radio 100%NL.

Daarnaast inspireert Eline op haar Tiktok en Instagramkanaal dagelijks met het beste en meest actuele kijkadvies, bezoekt ze wekelijks theatervoorstellingen en vertelt ze haar volgers maar al te graag wat ze daarvan vond.

Sinds november 2022 is Eline iedere donderdagochtend als entertainment specialist te horen bij Bert Haandrikman en zijn populaire programma bij Omroep Max, Radio 5. Eline is live in de studio aanwezig en brengt Bert en de luisteraars op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van theater, film, video, series en televisie. Ook valt zij af en toe met veel plezier in als side-kick.

Sinds juli 2023 is Eline wekelijks op televisie te zien als een van de vaste deskundigen bij SBS Shownieuws en vanaf het najaar neemt zij de presentatie op zich van het nieuwe RTL4 programma ‘De weg naar Shrek’.

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Eline de Ruig. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.

Fotocredits: Merel van Dooren Photography.