Patrick Martens

Patrick Martens is een veelgevraagd presentator en acteur. In 2019 vormde Patrick samen met Daphne Bunskoek het vaste presentatieduo van het RTL4 televisieprogramma 5uurLive. Daarnaast was hij 2 seizoenen lang als theater-, film- en musicaldeskundige vrijwel dagelijks te zien bij RTL Koffietijd. Sinds september 2020 was Patrick naast Loretta, Quinty en Pernille een van de vaste presentatoren van het dagelijkse RTL Koffietijd.

Patrick heeft naast zijn presentatiewerk, zijn sporen als acteur, imiddels dubbeldik verdiend. Hij was te zien in talloze grote bioscoop- en televsiehits en heeft ruim twee jaar de rol van zijn leven gespeeld als PR-agent (Sy Spector) in de hitmusical The Bodyguard.

Films als Keet en Koen en de Speurtocht naar Bassie en Adriaan, App, Hartenstraat, Gooise Vrouwen 2, Jack bestelt een broertje, Fashion Chicks en Huisvrouwen bestaan Niet 2 zijn enkele van de vele producties waarin Patrick te zien is geweest.

Daarnaast is Patrick een veelgevraagd stem-acteur. Zijn hoofdrollen in de bioscoopfilms ‘Rikkie de Ooievaar 1 en 2’, ‘Hoe tem je een Draak 1, 2 en 3’, ‘Duck Duck Goose’, de laatste ‘Spongebob’ en de nieuwste Netflix-film ‘The Willoughbys’ zijn treffende voorbeelden.

Op televisie maakte Patrick zijn debuut acteur in GTST en iets later in de serie Zoop waarna hij ging presenteren voor onder andere Nickelodeon, RTL Telekids en RTL Breakfastclub. Maar ook Moltalk voor AvroTros staat op zijn indrukwekkende cv. Zijn onweerstaanbare performance tijdens Celebrity Stand-up op Comedy Central liet zien dat er een komiek in hem schuilt. En als danser veroverde hij samen met Marlayne Sahupala de harten van het Nederlands publiek in de RTL-hit Dance Dance, Dance. De aflevering van ‘Chantal blijft Slapen’ voor RTL4, in het voorjaar van 2019, was een bijzondere waarvoor hij erg veel leuke reacties ontving.

In oktober 2019 was Patrick te zien in een nieuwe serie voor de zender ONS waarin hij samen met Ron Brandstedereen reis maakte door het prachtige Denemarken. ‘Love on the Campesite’ was tevens te zien op het online platform van De Telegraaf.

Zijn deelname aan het jubileumseizoen van ‘Wie is de Mol’ in oktober 2020 zorgde wekenlang voor spanning in menig huiskamer. Was Patrick de Mol? Of?.. 1 ding staat vast, Patrick heeft er met volle teugen van genoten en heeft er een paar nieuwe echte vrienden aan over gehouden.

Door zijn brede ervaring en onmetelijke enthousiasme en vakmanschap is Patrick een veelgevraagd presentator voor evenementen, premières en productpresentaties. Zo presenteerde hij bijvoorbeeld de Kids Choice Awards in Carré, is hij het vaste gezicht van de events van HEMA en presenteerde hij de online Stoptober Campagnes in 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022.

Samenwerkingen op socialmedia komen voor maar worden altijd met de grootste zorg gekozen, voorbereid en uitgevoerd. De YouTube series voor LINDA.nl over slapen waren een groot succes en worden nog dagelijks bekeken. Aan het eind van 2020 maakte Patrick voor hetzelfde platform een serie over het volledig Kerst-stylen van huizen van verschillende BN-ers.

Naast zijn werk voor RTL Koffietijd waar hij de maandag en de vrijdag voor zijn rekening nam is Patrick wekenlang te zien geweest in de RTL-hit  ‘Het Perfecte Plaatje’. Uiteindelijk behaalde hij, Georgina Verbaan en Frits Sissing de halve finale en mochten ze met zn drieën naar Bonaire. Patrick z’n doorzettingsvermogen en creativiteit werd uiteindelijk dubbeldik beloond met de winst: Patrick Martens was de winnaar van Het Perfecte Plaatje 2021.

In het voorjaar van 2023 is na dertien jaar aan Koffietijd helaas een einde gekomen. Patrick was die zomer te zien met twee nieuwe eigen programma’s: de dagelijkse spelshow Lettrix en het dagelijkse datingprogramma Date Smakelijk dat hij samen met Georgina Verbaan presenteerde. Beiden bij SBS6.

2024 is goed van start gegaan. Patrick speelde begin februari een mooie rol in een aflevering van de populaire televisieserie Flikken Maastricht, is te zien in de nieuwe bioscoopfilm Rokjesnacht die dit najaar verschijnt, en werkt momenteel aan twee leuke projecten waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt. Wordt vervolgd :)

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Patrick Martens. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.