Ramon Beuk

Ramon Beuk werd vooral bekend door zijn tv programma’s en culinaire columns in diverse bladen. Echter studeerde hij na zijn koksopleiding af als leraar en is hij vooral ondernemer en concepten maker. Hij werkte een aantal jaren als kok in verschilde restaurants. Daarna als ontwikkelaar van concepten en producten voor Bijenkorf, HEMA en Unilever.

Media
Hij presenteerde tussen 2001 en 2016 acht verschillende televisieprogramma’s en schreef 10 kookboeken waarvan er twee bekroond werden tot kookboek van het jaar. Tussen 2005 en 2009 schreef hij een dagelijkse column in de Telegraaf en van 2009 tot 2016 was hij culinair adviseur voor Lidl.

Ondernemer
Als ondernemer ontwikkelde hij een aantal vernieuwende horeca-concepten en richtte hij diverse bedrijven op. In 2002 richtte hij zijn evenementenbureau “CuliPro” op.
En in 2005 een evenementenlocatie “de Glazenruimte”.

In 2007 ontwikkelde wij het begrip “FOOD-cafe”. In tegenstelling tot het EET-café kreeg eten een centralere functie dan drank. Het eerste food-café hete LOCA en werd, in samenwerking met Heineken/Amstel, geopend in Haarlem. Gevolgd door locaties in Apeldoorn en Tilburg.

Van 2011 tot 2015 organiseerde hij zijn jaarlijks terugkerende restaurants event “restaurant voor een maand”. In dit concept verpakte Ramon alles wat hij zelf miste als hij uit eten ging. Dit evenement trok jaarlijks duizenden bezoekers in één maanden en gaf een totaal andere beleving aan het begrip uit eten gaan.

In 2016 besloot hij met zijn ondernemingen te stoppen en zich op nieuwe activiteiten te storten.

In de zomer van 2016 lanceerde hij samen met Jurgen Rayman het culinaire comedy spektakel ‘Tasty comedy’ op de pier in Scheveningen. Een twee jaar draaiend pop-up evenement waarbij comedy en eten op topniveau centraal stonden.

Van 2017 tot 2020 werkte hij aan de totale ontwikkeling van het nieuwe Hotel en restaurant conceptketen Bunk. Bunk opende in 2019 in Utrecht en in 2020 in Amsterdam.

Events
Van 2012 tot 2015 organiseerde Ramon Culinaire evenementen in Suriname waarbij hij Nederlandse sterrenkoks een introductie gaf tot de smaken en ingrediënten van zijn geboorteland. Onder de naam “Sharing Passion” werden de bezoekers verrast met eten op sterrenniveau samengesteld vanuit uitsluitend Surinaamse ingrediënten.

In 2020 wilde Ramon dit event nieuw leven inblazen maar gooide Corona roet in het eten. Nieuwe data voor dit event zullen in 2021 gevonden worden.

Nieuw boek
‘Rijker dan Roti’ is de titel van zijn nieuwe boek dat in het voorjaar van 2021 zal verschijnen. In dit boek staat de ontwikkeling van Suriname tijdens 45 jaar onafhankelijkheid centraal. Door in de keukens van verschillende bevolkingsgroepen te stappen en al kokend het gesprek aan te gaan wordt het thema vanuit smaak te belicht.

Nieuwe tv serie
‘Rijker dan Roti’ zal in een meer culinaire vorm als 7 delig tv-serie en worden opgenomen. Deze serie zal in het voorjaar 2021 te zien zijn op de Nederlandse televisie.

Onderwijs ontwikkeling in Suriname
Als leraar, kok en ondernemer ontwikkelde Ramon een nieuw horeca-onderwijssysteem speciaal voor de doorontwikkeling van het begrip hospitality in Suriname. Naast het overbrengen van praktische kennis staat vooral mindset ontwikkeling centraal. Voor dit nieuwe concept bundelt Ramon de krachten met Saxion Hogeschool in Nederland en het PTC college in Suriname.

Beuk in een notendop 

  • Ronde zijn koksopleiding af
  • Studeerde af als leraar/pedagoog
  • Volgende verschillende marketing en managent cursussen.
  • Ontwikkelde concepten en producten voor KBB en Unilever.
  • Was jaren adviseur voor Lidl.
  • Schreef 10 kookboeken
  • Werd met zijn boeken twee maal bekroont tot kookboek van het jaar in 2009 en 2011
  • Ontving in 2010 een Award voor zijn inbreng binnen de Nederlandse gastronomie
  • Richtte als ondernemer verschillende bedrijven op.
  • Was vier jaar lang columnist voor De Telegraaf.
  • Was te zien in acht verschillende televisieprogramma’s

Tegenwoordig:

  • Is F&B consultant
  • Schrijft en ontwikkelt Food- en horeca-concepten
  • Treed op verschillende evenementen en bijeenkomsten op als spreker en dagvoorzitter
  • Verzorgt trainingen en workshops.
  • Organiseert evenement in binnen en buitenland
  • Schrijft zijn 11e boek.

Boeken

  • Thais, uitgeverij Unieboek, 2001
  • Finger Food, uitgeverij Unieboek, 2002
  • Ramon Beuk Born2Cook, uitgeverij Unieboek, 2003
  • De Echte Beuk, uitgeverij Unieboek, 2005
  • Thuis Uit Eten, uitgeverij Unieboek, 2007
  • 365 Dagen Beuk, uitgeverij Truth & Dare, 2008
  • Wat van fair komt, uitgeverij Fontaine, 2009
  • Terug naar mijn Roti, uitgeverij Marmer, 2011
  • Elke dag een hap, deel 1, food emotions, 2013
  • Elke dag een hap, deel 2, food emotions, 2014
  • Lekker beter, geschreven met huisarts Rutger Verhoeff; uitgeverij Fontaine, 2017
  • Wayooh!, het eerste zelfhulpboek voor de keuken, 2020
  • Rijker dan Roti, Uitgeverij Kosmos 2021

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Ramon Beuk. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.