Rudolph van Veen

Rudolph van Veen is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meester Patissier, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid die een kok of patissier kan halen in Nederland.

Op 12 jarige leeftijd ging hij al naar de koksschool van Breda, waar hij vijf jaar later als ‘Best geslaagde leerling’afzwaaide. Rudolph werd leerling bij het twee sterren restaurant ‘de Swaen’ van Cas Spijkers en ontwikkelde zich in enkele jaren tot allround chef en specialist in de patisserie.

Als lid van het ‘Nederlands Culinaire Team’ won hij medailles tijdens kook-kampioenschappen in Sydney, Karlsruhe, Londen, Singapore, Basel en Frankfurt. Bovendien was hij initiatiefnemer en mede oprichter van het ‘Nederlands Patisserie Team’ waarmee hij drie maal Nederland vertegenwoordigde tijdens de ‘Coup du Monde de la Patisserie’in Lyon.

In 2000 werd Rudolph gevraagd als kok bij het televisieprogramma ‘Life & Cooking’ waarna meerdere programma’s volgde. In 2011 stond hij mede aan de basis van de foodzender ‘24Kitchen’ waar hij o.a. 500 afleveringen van het populaire ‘Rudolph’s Bakery’ maakte. In 2015 tourde hij langs 26 grote theaters met zijn live show ‘Rudolph’s Christmas’.

Sinds 2017 is hij betrokken bij het online leefstijlplatform ‘FoodFirst Network’ waarbij gezonde voeding centraal staat. Vanaf 2022 is dit platform verder gegaan in een andere vorm. De FoodFirst Leefstijlcoach-app is gratis te downloaden en ook hierin speelt Rudolph een belangrijke rol.

In mei 2020 beleefde Rudolph zijn terugkeer bij 24Kitchen. ‘De Bakery is weer open!’ was de slogan. 40 splinternieuwe afleveringen van Rudolph’s Bakery waren in het voorjaar dagelijks op televisie te zien en werden met veel enthousiasme ontvangen. Een prachtig vervolg daarop was een 20-delige serie van Rudolph’s Bakery ‘De jonge Bakkers’. Deze serie werd ondersteund door een uitgebreide marketing campagne met zelfs abri’s in bushokjes door heel Nederland.

Als klap op de vuurpijl presenteerden 24 Kitchen en Rudolph in december van dat jaar een 20-delige serie ‘Rudolph’s Feestdagen’. Ook nu ging deze serie gepaard met een grote marketing campagne op televisie, online en op radio.

In oktober 2020 werd Rudolph’s eerste echte bakery geopend. Bij de grootste Intratuin van Nederland (1 mln bezoekers per jaar) konden bezoekers dagelijks terecht voor de lekkerste lekkernijen. Heerlijke koeken, gebak, chocolade en zelfs worstenbroodjes, ambachtelijk bereid naar speciaal recept van Rudolph zelf.

Het jaar 2021 stond qua televisiewerk in het teken van een nieuwe serie Rudolph’s Bakery en Rudolph’s Bakery: de bakfiets. In december was Rudolph te zien met een uitgebreide ‘Winterserie’ die vanzelfsprekend ook weer exclusief te zien was bij 24Kitchen.

In oktober van dat jaar heeft Rudolph zijn nieuwste boek Rudolph’s Bakery 2 gepresenteerd. Het eerste resultaat van een meerjarige samenwerking met Kosmos Uitgevers. Die maand vierde 24Kitchen tevens haar 10 jarig bestaan!

Als klap op de vuurpijl kunnen de fans vanaf nu terecht op Rudolph’s splinternieuwe online platform ‘Rudolph’s Kitchen’. Een bomvolle website compleet met leuke persoonlijke verhalen, prachtige foto’s, de lekkerste recepten en natuurlijk een webshop waar op dit moment te Kersttruien al verkrijgbaar zijn.

Ook in 2022 zat Rudolph verre van stil. Zijn nieuwste boek: ‘Rudolphs Kitchen: Het hele jaar Feest!’ werd op 4 oktober gepresenteerd. Daarnaast is Rudolph in het voorjaar een meerjarige samenwerking aangegaan met DE vers-maaltijd-bezorger van Nederland: Uitgekookt. De ‘Rudolph Specials’ waren direct te bestellen en waren gelijk een groot succes. Voor 24Kitchen heeft Rudolph een volledig nieuwe serie (Rudolphs Feestdagen) opgenomen die in de maanden november en december te zien is geweest.

Het succes van de series bij 24-Kitchen kreeg dit voorjaar een vervolg met een nieuw programma: ‘Rudolph loopt Stage’. Rudolph ging als stagiair aan de slag op de meest uiteenlopende locaties. Telkens nodigde een bekende collega hem uit om zich te laten onder dompelen in een compleet nieuwe wereld.

Daarnaast viert Rudolph dit jaar zijn 40-jarig koksjubileum. Dit zal op verschillende manieren tot uiting komen. Om dit jubileumjaar af te trappen werd Rudolph verrast met een MEGA billboard op de Groest in Hilversum. Verder verschijnt er later dit jaar een nieuw kookboek.

Kerst Theatertour
Na het succes van de Kerst Theatertour in 2022 keerde Rudolph tijdens de feestdagen van 2023 terug naar het theater. Samen met muzikale gast en goede vriend Diederick Ensink stonden er 8 locaties op het programma waarin Rudolph zijn gasten volledig voorbereidde op de feestdagen. Ook deze tournee was ook een mooi succes en inmiddels is de kaartverkoop gestart voor de laatste reprise van deze gezellige familievoorstelling. Deze winter staan er 9 theaters op de planning. Binnenkort meer informatie. 

Rudolph is een enthousiast en luchtig verteller, spontaan en weet zijn culinaire kennis heel toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn persoonlijke interesses omvatten; koken, bakken, wijn, reizen, cultuur en gezondheid in combinatie met lekker genieten. Daarnaast sport hij actief (crossfit) om zichzelf topfit te houden.

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Rudolph van Veen. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.