Rudolph van Veen

Rudolph van Veen is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meester Patissier, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid die een kok of patissier kan halen in Nederland.

Op 12 jarige leeftijd ging hij al naar de koksschool van Breda, waar hij vijf jaar later als ‘Best geslaagde leerling’afzwaaide. Rudolph werd leerling bij het twee sterren restaurant ‘de Swaen’ van Cas Spijkers en ontwikkelde zich in enkele jaren tot allround chef en specialist in de patisserie.

Als lid van het ‘Nederlands Culinaire Team’ won hij medailles tijdens kook-kampioenschappen in Sydney, Karlsruhe, Londen, Singapore, Basel en Frankfurt. Bovendien was hij initiatiefnemer en mede oprichter van het ‘Nederlands Patisserie Team’ waarmee hij drie maal Nederland vertegenwoordigde tijdens de ‘Coup du Monde de la Patisserie’in Lyon.

In 2000 werd Rudolph gevraagd als kok bij het televisieprogramma ‘Life & Cooking’ waarna meerdere programma’s volgde. In 2011 stond hij mede aan de basis van de foodzender ‘24Kitchen’ waar hij o.a. 500 afleveringen van het populaire ‘Rudolph’s Bakery’ maakte. In 2015 tourde hij langs 26 grote theaters met zijn live show ‘Rudolph’s Christmas’.

Sinds 2017 is hij betrokken bij het online leefstijlplatform ‘FoodFirst Network’ waarbij gezonde voeding centraal staat.

In mei 2020 beleefde Rudolph zijn terugkeer bij 24Kitchen. ‘De Bakery is weer open!’ was de slogan. 40 splinternieuwe afleveringen van Rudolph’s Bakery waren in het voorjaar dagelijks op televisie te zien en werden met veel enthousiasme ontvangen. Een prachtig vervolg daarop was een 20-delige serie van Rudolph’s Bakery ‘De jonge Bakkers’. Deze serie werd ondersteund door een uitgebreide marketing campagne met zelfs abri’s in bushokjes door heel Nederland.

Als klap op de vuurpijl presenteerden 24 Kitchen en Rudolph in december van dat jaar een 20-delige serie ‘Rudolph’s Feestdagen’. Ook nu ging deze serie gepaard met een grote marketing campagne op televisie, online en op radio.

In oktober 2020 werd Rudolph’s eerste echte bakery geopend. Bij de grootste Intratuin van Nederland (1 mln bezoekers per jaar) kunnen bezoekers dagelijks terecht voor de lekkerste lekkernijen. Heerlijke koeken, gebak, chocolade en zelfs worstenbroodjes, ambachtelijk bereid naar speciaal recept van Rudolph zelf. Deze formule is een groot succes en er is ambitie tot uitbreiding.

Het jaar 2021 stond qua televisiewerk tot nog toe in het teken van een nieuwe serie Rudolph’s Bakery en Rudolph’s Bakery: de bakfiets. In december is Rudolph te zien met een uitgebreide ‘Winterserie’ die vanzelfsprekend ook weer exclusief te zien zal zijn bij 24Kitchen.

Als grote verrassing presenteert Rudolph begin oktober zijn nieuwste boek: Rudolph’s Bakery 2. Het eerste resultaat van een meerjarige samenwerking met Kosmos Uitgevers. Die maand viert 24Kitchen tevens haar 10 jarig bestaan!

Rudolph is een enthousiast en luchtig verteller, spontaan en weet zijn culinaire kennis heel toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn persoonlijke interesses omvatten; koken, bakken, wijn, reizen, cultuur en gezondheid in combinatie met lekker genieten. Daarnaast sport hij actief (crossfit) om zichzelf topfit te houden.

Rudolph is ambassadeur van Stichting Kinderhulp.

Talent Avenue verzorgt het persoonlijk management en de exclusieve boekingen van Rudolph van Veen. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.